Izjava o privatnosti

Best Western Premium Hotel Astoria, Petrinjska 71, 10000 Zagreb dio je Best Western organizacije koja ima 4200 hotela širom svijeta. Ovom izjavom o privatnosti htjeli bismo Vas upoznati s načinom na koji štitimo Vaše podatke. Prikupljanje, obrada i čuvanje Vaših podataka izvodi se u skladu s odredbama Opće Uredbe o zaštiti podataka Europske Unije 2016/679 (GDPR).

Cilj ove Izjave je upoznati Vas o zaštiti, prikupljanju i obradi Vaših podataka na transparentan, razumljiv i jasan način.

 

1. Osobni podaci zaštićeni politikom privatnosti

 Podaci koje prikupljamo:

 • ime i prezime
 • adresa
 • e-mail adresa
 • godina rođenja
 • mjesto rođenja
 • broj putovnice / osobne iskaznice
 • država
 • vrijeme dolaska i odlaska iz Hotela
 • spol
 • ostali podaci koje navedete, a koji ostaju tajni

2. Razlozi prikupljanja podataka

      Vaši osobni podaci prikupljaju se kako bismo:

 • Vam pružili traženu uslugu
 • što prije i točnije odgovorili na Vaš upit
 • Vas obavijestili o promotivnim uslugama (newsletter)
 • provodili internu statistiku
 • Vam poslali promidžbene materijale
 • Vas učlanili u program lojalnosti Best Western Rewards

 

Vaši podaci prikupljaju se temeljem pravnih propisa, i to kako bismo:

 • prikupili osobne podatke iz prijavnice, a sve temeljem odredbi čl. 10. Zakona ugostiteljskoj djelatnosti te čl. 2. Pravilnika o obliku, sadržaju i načinu vođenja knjige gostiju i popisa gostiju
 • prikupili osobne podatke sukladno čl. 6. Pravilnika o načinu vođenja popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici, a koji se pohranjuju na rok od 10 godina. Navedeni podaci sukladno važećim pozitivnopravnim propisima Republike Hrvatske prikupljaju se u jedinstveni sustav prijave i odjave turista eVisitor

3. Ustupanje podataka trećim stranama

Vaši će podaci, u slučaju da ste potpisivanjem privole na to pristali, biti proslijeđeni Best Western organizacijama koje će podatke eventualno proslijediti trećim osobama koje provode ispitivanja o zadovoljstvu klijenata, istraživanja tržišta i provode promidžbene aktivnosti. Hotel Astoria d.o.o. jamči da se prikupljeni podaci koristiti isključivo u navedene svrhe. Hotel Astoria d.o.o. jamči da Vaše podatke neće prodati, iznajmiti niti na bilo koji način ustupiti trećim pravnim i/ili fizičkim osobama izvan Best Western organizacije.

4. Vrijeme pohrane Vaših podataka

Podaci ustupljeni Hotelu Astoria d.o.o. bit će čuvani u razdoblju od pet godina radi mogućnosti eventualnog spora. U trenutku potpisivanja privole pristajete da Vas se kontaktira, ulazite na mailing listu te postajete članovi Best Western rewards programa. Zaštita Vaših podataka u slučaju potpisivanja privole za obradu osobnih podataka je trajna.

5. Mogućnost promjene, ispravljanja, brisanja i dobivanja informacija o Vašim osobnim podacima

Ako imate bilo kakvo pitanje, zahtjev i/ili prigovor u vezi obrade osobnih podataka, molimo Vas da kontaktirate Službenika za zaštitu osobnih podataka Hotela Astoria d.o.o. na e-mail adresu: disclaimer@hotelastoria.hr ili poštom na adresu Petrinjska 71, Zagreb.

Na gore navedenu e-mail adresu ili adresu sjedišta Hotela možete u bilo kojem trenutku povući privolu za obradu osobnih podataka, kao i zatražiti promjenu, ispravljanje i brisanje Vaših osobnih podataka. U slučaju povlačenja privole, bit ćete izuzeti s naše mailing liste te ćete prestati biti članovi Best Wester rewards programa, a Vaši podaci koristit će se jedino za interne svrhe poput statističke obrade podataka.

Brisanje Vaših podataka odnosi se na Hotel Astoria d.o.o. i obradu podataka unutar Best Western organizacije dok Hotel Astoria d.o.o. ne može utjecati na brisanje podataka iz sustava eVisitor.

6. Pravo na prijenos podataka

Kao korisnik naših usluga imate pravo prenijeti podatke drugim stranama. Ako želite prenijeti svoje osobne podatke koji su predmet automatizirane obrade, molimo Vas da nam se sa zahtjevom tog sadržaja obratite na e-mail adresu: disclaimer@hotelastoria.hr ili poštom na adresu Petrinjska 71, Zagreb.

7. Kolačići (“cookies”)

U radu web-stranice Hotela Astoria d.o.o. koristimo kolačiće i druge tehnologije poput “pikselnih oznaka”, “web-pratilica”, “praznih GIF-ova”, poveznica u e-pošti i slično. Kolačići su tekstne datoteke koje se pohranjuju na Vaše uređaje kada posjetite web-stranicu. Na temelju kolačića ne možemo koristiti za otkrivanje Vašeh identiteta, ali ih možemo koristiti kako bismo poboljšali našu uslugu i zadovoljili Vaše interese.

Ako želite pobrisati ili zaustaviti upotrebu kolačića na uređajima, molimo Vas da ažurirate postavke svog preglednika. Napominjemo da brisanje, odnosno zaustavljanje kolačića, utječe na sposobnost prepoznavanja Vašeg preglednika pri sljedećem posjetu naših web-stranica.

8. Poveznice na druge web-stranice

Naša web-stranica sadržava poveznice na druge web-stranice. Napominjemo da nemamo utjecaja na sadržaj navedenih stranica. Također napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za navedeni sadržaj niti ga smatramo našim. Pružatelj sadržaja je isključivo odgovoran za protuzakoniti, netočni ili nepotpuni sadržaj, kao i za svaku eventualnu štetu koja bi mogla nastati zbog korištenja informacija proizašlih iz takvog sadržaja.

9. Video nadzor

Sustav video nadzora koristi se radi zaštite imovine od protuprovalnih radnji, oštećenja i uništenja te radi kontrole ulazaka i izlazaka iz radnih prostora,  kako bi se smanjila izloženost radnika i gostiju riziku od razbojstava, krađa i sličnih događaja.

Snimke snimljene sustavom video nadzora mogu se koristiti isključivo u svrhe kako je
navedeno u prethodnom stavku ovoga članka.

10. Zaštita osobnih podataka djece i mladih osoba

Hotel Astoria d.o.o. nema namjeru prikupljati, obrađivati ili dijeliti osobne podatke djece, odnosno mladih osoba do 16. godine. Hotel Astoria d.o.o. također potiče roditelje da štite osobne podatke djece i mladih osoba.

11. Pouzdanost i transparentnost

Molimo Vas da se informirate o važećoj politici privatnosti u vrijeme Vašeg boravka. U slučaju promjena politike privatnosti, iste će biti objavljene na ovoj web-stranici.

12. Voditelj obrade podataka

Hotel Astoria d.o.o.

Petrinjska 71

10000 Zagreb

OIB: 64685504163

e-mail: disclaimer@hotelastoria.hr

 

 

 

Zagreb, 24.05.2018. godine

Po čemu smo posebni

BEST WESTERN PREMIER Hotel Astoria, smješten u samom srcu Zagreba, dio je renomiranog svjetskog hotelskog lanca Best Western koji ima 4200 hotela širom svijeta i predstavlja mjesto za idealan odmor, samo nekoliko minuta hoda udaljeno od jedinstvenih kulturnih znamenitosti grada.

 • Besplatan parking
 • Ugodan ambijent
 • Besplatan brzi Wifi internet
 • SUSTAINABLE HOTEL certifikat
 • Ocjena 9.1 na booking.com
 • Ocjena 4.5/5 od 451 gostiju na hotels.com

rezervacija

tripecocomments