The Craft Beer revolution

The Craft Beer revolution

Piraat – 55kn

Tokom 17-tog i 18-tog stoljeća, ale piva poput Piraat-a bila su vrlo cijenjena i tražena roba među gusarima i njihovim kapetanima. Pinta (oko pola litre) dnevno bila bi porcija koju bi kapetan broda podijelio svojoj posadi.

Ovo svijetlo jantarno ale pivo sa svojom punom pjenom prevladava aromom gorkog, pikantnog, ječmenog i alkoholnog okusa. Nakon toga slijedi kombinacija gorko-slatkog okusa hmelja. Piraat u ustima ostavlja slatkasti okus u kojem se nalazi gorka nota. Fermentira u bačvi, te refermentira u boci.

Dobitnik je nagrade zlatna medalja World Beer Cup-a za 2012. godinu u kategoriji Belgijskog svijetlog jakog ale piva (Pale Strong Ale).

Gulden Draak – 55kn

Ime je dobio po pozlaćenom zmaju na vrhu zvonika crkve u Ghentu. Prema legendi, pozlaćeni zmaj se nalazio na pramcu broda kojim je Norveški kralj Sigrid Magnusson otplovio u križarske ratove u 1111. godini. Ponudio je caru Constantinopola (sada Istanbul) da stavi zmaja na kupolu Aja Sofije. Par stotina godina kasnije, flamanski grof Baldwin IX prebacio je pozlaćenog zmaja u okolicu Belgije. Tamo je nakon borbe na Beverhoutu, 1382 godine, norveški zmaj zavšio kod žitelja Ghenta, kao ratni plijen. Oni ga postavljaju na vrh zvonika, gdje se i danas nalazi već 700 godina.

Gulden Draak je ale pivo s dvije fermantacije, prva fermantacija je u bačvi, dok je druga u boci, te se za nju koristi vinski kvasac. Zato ga se uz Tripel, zbog visoke razine alkohola, još i svrstava u ječmeno vino.

Leute Bokbier – 45kn

Leute Bok se prvi put počeo proizvoditi 1927. god.„Leute“ na flamanskom znači radost, a „bok“ je jarac. Vrlo zanimljivo i smiješno ime za pravi dupli bock ale sa 7,5% alkohola. Pivovara je na svojoj farmi uzgajala koze,te je tako pivo dobilo ime. Prije II.svjetskog rata farma je prestala s radom, te se s njom i Leute Bok prestao proizvoditi. Nakon 70 godina, točnije 1997. pivovara je ponovno počela s proizvodnjom ovog piva, a predstavila ga je u originalnoj jajastoj čaši s drvenim podmetačem.

Leute Bok je tamno crveno pivo sa dvostrukom fermentacijom. Aroma i okus su jedinstveni i bogati, a opet lagani. Službeni naziv ovog stila je dvostruki bock, s obzirom da postotak alkohola prelazi 7%. Bock pivo je izvorno povezano sa Einbeck regijom u Njemačkoj. Tradicija kuhanja dvostrukog bocka prvi je put viđena u Munchenu, gdje je svake godine predstavljano kao zimsko pivo.

Bornem Double – 45kn

Ovo pivo zovu „tekući kruh“, jer sadrži iste sastojke, samo više vode. Redovnici su za vrijeme korizme postili tako da su 40 dana konzumirali samo ovo pivo.

Počelo se proizvoditi u samostanu Bornem 1237. god. Samostan je bio razrušen u francuskoj revoluciji te je ponovno obnovljen 1815. god. Bornem Double je „živahno“ samostansko pivo koje se, nakon prve fermentacije u bačvi, lijepo razvija tijekom sekundarne fermantacije u boci. Rijetko koje tamno pivo se može mjeriti sa Bornem Double.

Cuveé du Chateau – 60kn

Nedostižno pivo, na vrhu je Kasteelovog spektra piva. Aroma i okus su poput Kasteel Donkera koji je odležao 10 godina u podrumima dvorca,
plemeniti i snažni.

Gusto i svilenkasto tijelo otkriva iznimne okuse pomiješane sa bogatim notama cikorije, kave, čokoladne torte i gorkog hmelja, koji vas podsjeća da je ovo što pijete pivo koje svojom kompleksnošću i sofisticiranošću u potpunosti konkurira vinu.

Kasteel Rouge – 55kn

Rouge je voćno pivo iz ponude Kasteel. Ime je dobilo po jedinstvenoj tamno crvenoj boji, koja se dobiva miješanjem tamnog Kasteel Donker piva i višanja. Višnje se stavljaju u bačvu tamnog piva i ostavlja se da zrije najmanje šest mjeseci.

Ovo pivo mnoge će iznenaditi sa laganim okusom višanja i 8% alkohola. Kasteel Rouge ima velike gastronomske kvalitete i može se piti kao aperitiv, uz roštilj, može pratiti desert ili jednostavno kao pravo izvanredno pivo.

rezervacija

Po čemu smo posebni

BEST WESTERN PREMIER Hotel Astoria, smješten u samom srcu Zagreba, dio je renomiranog svjetskog hotelskog lanca Best Western koji ima 4200 hotela širom svijeta i predstavlja mjesto za idealan odmor, samo nekoliko minuta hoda udaljeno od jedinstvenih kulturnih znamenitosti grada.

  • Besplatan parking
  • Ugodan ambijent
  • Besplatan brzi Wifi internet
  • SUSTAINABLE HOTEL certifikat
  • Ocjena 9.1 na booking.com
  • Ocjena 4.5/5 od 451 gostiju na hotels.com

rezervacija

tripecocomments